Wetenschap & Techniek

Ontdekken en ervaren staan centraal in de activiteiten van Wetenschap & Techniek. De leerlingen werken met de nieuwste robots, zien wat chemie kan doen en leren de beginselen van natuurkunde.

De Werkplaats

Groep 5 t/m 8

De Werkplaats

Ben jij klaar om je handen uit de mouwen te steken en iets geweldigs te creëren? In De Werkplaats gaan we aan de slag met hout en elektriciteit, en ontdekken we samen de wereld van ambachtelijk vakmanschap. Wat gaan we doen? Je maakt bijvoorbeeld je eigen zenuwspiraal. En stap voor stap maken we een stoer houten krukje. Ontdek de geheimen van timmeren en bouw je eigen zitplek, helemaal zelf! We werken meerdere lessen aan de spiraal en het krukje. Je leert omgaan met gereedschap als hamers en schroevendraaiers, we laten gevaarlijk gereedschap zoals zagen en elektrisch gereedschap buiten beschouwing. Klaar om te bouwen? Doe mee met De Werkplaats en laat je creativiteit los op hout en schroeven!

Tijdens De Werkplaats willen we niet alleen creativiteit stimuleren, maar ook belangrijke vaardigheden ontwikkelen. We willen kinderen leren om veilig en verantwoordelijk om te gaan met gereedschap, teamwork te bevorderen en hun probleemoplossend vermogen te vergroten. We laten gevaarlijk gereedschap zoals zagen en elektrisch gereedschap buiten beschouwing. Veiligheid staat voorop, en we zorgen ervoor dat leerlingen met plezier kunnen werken.

Blocks: Pretpark

Groep 3/4

Lego 1492495

Stap in de wondere wereld van techniek en ontwerp met Blocks: Pretpark! In deze module ontwerpen en bouwen leerlingen hun eigen unieke pretparkattracties, zoals een schommel, een draaimolen en een reuzenrad.

Blocks: Pretpark biedt een leerzame en leuke ervaring waar leerlingen hun technische vaardigheden en creativiteit kunnen ontwikkelen. Ontdek de wereld van ontwerp en techniek terwijl je je eigen droompretpark creëert! Duik in de rol van een echte ingenieur en leer de stappen kennen die je moet zetten om een probleem op te lossen.

Met Blocks: Pretpark beleven leerlingen een unieke leerervaring die hen zal inspireren om meer te ontdekken over de fascinerende wereld van techniek en creatie.

Voor deze lessenserie maken wij gebruik van LEGO Education.

 

Blocks: Op avontuur

Groep 3/4

Lego 1492495

Ga op avontuur met Blocks: Op Avontuur en duik in de wondere wereld van rekenkundig denken! In deze serie nemen leerlingen deel aan spannende activiteiten en leren ze belangrijke rekenkundige vaardigheden. De avonturen waar ze aan deelnemen zijn o.a. een ritje naar de Noordpool, ze gaan op onderzeese zoektocht en maken een grotauto.

Tijdens deze serie ontdekken leerlingen wat een reeks is. Ze leren patronen te herkennen en reeksen te creëren met behulp van LEGO Education materialen. Ze volgen ze instructies om een reeks te maken. En ze oefenen met het omschrijven van reeksen aan klasgenoten in duidelijke taal. Leerlingen leren complexe problemen op te splitsen in kleinere, behapbaardere stappen. Ze leren de verbanden tussen oorzaak en gevolg te herkennen.

Blocks: Op Avontuur biedt leerlingen een stimulerende en interactieve leerervaring die hen zal inspireren om meer te ontdekken over de wereld van rekenkunde en probleemoplossing.

Voor deze lessenserie maken wij gebruik van LEGO Education.

Blocks: Kermis

Groep 5 t/m 8

Lego 1492495

In deze serie duiken leerlingen in de wondere wereld van energie, botsingen en energieoverdracht. Ze ontwerpen en bouwen hun eigen kermisattracties zoals een mini-minigolfbaan, een doldwaas doolhof en een kleine flipperkast.

ijdens deze serie bouwen leerlingen verschillendeT modellen om kermisspelletjes te creëren. Ze experimenteren met de werking van hun modellen en observeren ze hoe energie wordt overgedragen en omgezet. Zo ontwikkelen ze begrip van energie, energieoverdracht en botsingen. Ze versterken ze hun observatie- en communicatieve vaardigheden door te werken in groepsverband en in tweetallen.

Tijdens de lessen van Blocks: Kermis beleven leerlingen een unieke leerervaring die hen zal inspireren om meer te ontdekken over de fascinerende wereld van wetenschap en technologie!

Voor deze lessenserie maken wij gebruik van LEGO Education.

Blocks: Op reis

Groep 5 t/m 8

Lego 1492495

Maak kennis met de wondere wereld van computerwetenschap tijdens de lessen van Blocks: Op reis! In deze module ontwerpen en bouwen leerlingen hun eigen bijzondere voertuigen zoals een taxi, kabelbaan en bus.

Tijdens deze serie bouwen leerlingen verschillende modellen om hun bijzondere voertuigen te creëren. Ze programmeren hun voertuigen met behulp van LEGO Education software, waarbij ze reeksen en herhalingen leren gebruiken. Ze leren problemen op te splitsen en hun programma's aan te passen aan specifieke behoeften. En ze ontwikkelen ze hun vermogen om nauwkeurige beschrijvingen te geven van de beslissingen die ze nemen bij het programmeren. Ze versterken ze hun observatie- en communicatieve vaardigheden door te werken in groepsverband en in thrijvingen: Leerlingen leren hun beslissingen en acties nauwkeurig te beschrijven.

Blocks: Op reis biedt leerlingen een unieke en boeiende leerervaring die hen zal inspireren om meer te ontdekken over de wereld van computerwetenschap en programmeren.

Voor deze lessenserie maken wij gebruik van LEGO Education.

Smart Online

Groep 7/8

Smart Online

Ontdek de Digitale Wereld met Smart Online! Ben jij klaar voor een boeiende reis naar mediawijsheid? Bij Smart Online duiken we samen in de digitale wereld met leuke en leerzame activiteiten. Creëer bijvoorbeeld een unieke avatar die jou vertegenwoordigt in de online wereld. En Word de regisseur van je eigen mini-film! Leer de kunst van stop motion en breng jouw verhalen tot leven met bewegende beelden. Na deze lessen ben jij een mediawijze avonturier. Je begrijpt hoe je veilig en slim online kunt zijn, en weet meer over de digitale wereld. We praten over het bewust omgaan met gegevens en ontdekken de voordelen van het internet.

De leerlingen gaan op een interactieve manier werken aan mediawijsheid. Ze gaan o.a. aan de slag met het maken van een avatar, een stop motion filmpje, het digitaal maken van hun verhaal en het programmeren van een spelletje. Een serie lessen om kinderen vaardig, veilig en bewust online te laten gaan.

Chemie Lab

Groep 5 t/m 8

Tutti Talent Chemie Lab

Inhoud van de activiteit:
Een eerste leuke kennismaking met wetenschap. De leerlingen leren wat chemie is en wat chemische reacties zijn. Ze leren het verband tussen een chemisch proces en een eindproduct. Door samen te werken maken ze eindproducten die door chemische reacties tot stand zijn gekomen.
Voorbeelden van eindproducten zijn tandpasta, doucheklei en slijm.

Robotica Masters

Groep 1 t/m 8

Tutti Talent Robotica

Inhoud van de activiteit:
Er wordt in circuitvorm gewerkt met de robots uit de leskisten. Elk leerling werkt uiteindelijk met alle robots uit de kist. Samenwerken en een goede communicatie is een belangrijk onderdeel in de lessen. Iedere bouw werkt op eigen niveau met de verschillende apps en robots. Mediawijsheid, digitale geletterdheid en het leren van de verschillende manieren van programmeren lopen als rode draad door de lessen. De leerlingen krijgen een beeld wat robotica en programmeren hen nu en in de toekomst kan brengen. De lessen bevatten kerndoelen die door SLO/TULE beschreven worden.

Na het volgen van deze serie zijn de leerlingen ware Robotica Masters!

Games Programmeren

Groep 5 t/m 8

Tutti Talent Games Programmeren

Inhoud van de activiteit:
De leerlingen leren wat ze nodig hebben om veilig hun eigen games te programmeren en online te spelen en er thuis zelf mee verder kunnen. Ze maken kennis met de beginselen van programmeren. Met behulp van eenvoudige apps programmeren ze een eigen game. Ze bouwen mediawijsheid op door het werken met apps die beschikbaar zijn voor het bouwen van games. De lessen bevatten kerndoelen die door SLO/TULE beschreven worden.

Aan het eind van deze serie zijn de leerlingen echte game-programmeurs!

Mini Wetenschappers

Groep 1/2

Als je klein bent kun je nog niet zo veel maar je kunt de wereld wel waarnemen, je zintuigen zijn je toegang tot de wereld. Maar hoe heten de dingen die je voelt? Wat kan je er mee ontdekken over de wereld? En hoe kun je ze gebruiken om de wereld beter te begrijpen? Deze lessenserie is een eerste, eenvoudige inleiding tot het begrijpen en verwerken van informatie op een systematische, wetenschappelijke manier. Elke les gaat over een ander zintuig en andere manier van de wereld waarnemen, verwerken en beschrijven. Deze informatie wordt verwerkt door middel van een knutselopdracht zodat ook de fijne motoriek ontwikkeld wordt en je de wereld niet alleen passief maar ook actief kunt evenaren.