Jij & De Wereld

Leren over jezelf en de wereld om je heen. In de Jij & De Wereld activiteiten gaan de leerlingen actief aan de slag om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn in het dagelijks leven.

Zoete Kunst

Groep 3 t/m 8

Zoete Kunst klein

Stap binnen in de betoverende wereld van Zoete Kunst en ontdek de magie van heerlijke creaties. Elke les brengt een nieuw avontuur vol smaken en verrassingen Tover koekjes om tot kunstwerken, ontwerp cakejes met marsepeinen meesterwerkjes, en ontdek de geheime formule voor een zoete, zachte crème…. Word een echte jonge Zoete Kunstenaar en geniet van je eigen creaties!

Het doel van de Zoete Kunst lessen is om kinderen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met de wereld van zoete creaties. Door middel van hands-on activiteiten leren de kinderen essentiële vaardigheden zoals samenwerken, nauwkeurig meten en creativiteit ontwikkelen. Daarnaast willen we een bewustzijn creëren rond verschillende technieken en ingrediënten, wat bijdraagt aan een breder begrip.

Koksmaatjes Koud

Groep 1 t/m 8

Tutti Talent Koksmaatjes Koud

Inhoud van de activiteit:
Tijdens deze lessen leren de leerlingen lekkere en gezonde gerechten maken zonder gebruik te maken van een kookplaat. Ze gaan aan de slag met verschillende recepten uit verschillende culturen. Ze leren op een veilige en hygiënische manier aan de slag met koken. Ze leren over verschillende smaken en ingrediënten. Ze werken samen en leren hoe ze een recept moeten volgen. Na deze serie zijn de leerlingen echt koksmaatjes geworden!

Koksmaatjes Warm

Groep 3 t/m 8

Tutti Talent Koksmaatjes Warm

Inhoud van de activiteit:
Tijdens deze lessen leren de leerlingen lekkere en gezonde gerechten maken met behulp van een kookplaat. Ze gaan aan de slag met verschillende recepten uit verschillende culturen. Ze leren op een veilige en hygiënische manier aan de slag met koken. Ze leren over verschillende smaken en ingrediënten. Ze werken samen en leren hoe ze een recept moeten volgen. Na deze serie zijn de leerlingen echt koksmaatjes geworden!

Van Nederland naar Kenia

Groep 1 t/m 8

Tutti Talent Van Nederland naar Kenia

Inhoud van de activiteit:

Het lespakket ‘Van Nederland naar Kenia met KidsCare’ biedt afwisselend materiaal om een project mee te vullen. Het lespakket bestaat uit o.a. een handleiding, een werkboekje voor de leerlingen, diverse video’s en werkbladen. Kinderen zijn goed in staat om het leven hier en in Kenia met elkaar te verbinden. Door te praten over hoe er in Kenia wordt gespeeld en geleerd, hoe de kinderen wonen, eten en sporten wordt het leven in Kenia een stuk dichterbij gebracht. Juist doordat we de kinderen in Kenia centraal zetten leren de kinderen in Nederland hoe kinderen in Kenia leven. Het lespakket wordt kosteloos aan school aangeboden.

Kids Power

Groep 5 t/m 8

Tutti Talent Powerkids

Inhoud van de activiteit:
Wat steviger in je schoenen staan? Zeker van jezelf zijn en goed optreden als er iets gebeurt dat je niet leuk vindt? Dat leren de leerlingen tijdens de lessen Power Kids. Ze leren verschillende zelfverdedigingstechnieken waardoor ze goed om kunnen gaan met een noodsituatie. Ze gaan vooral lekker bewegen, leren verschillende stoten en zichzelf bevrijden als ze worden vastgehouden. Tijdens de zelfverdedigingslessen Kids Power worden de leerlingen gestimuleerd te bewegen. Grote bewegingen, zelfverdedigingstechnieken, diverse trappen en stoten. Uiteraard op een veilige manier.  De grove motoriek wordt gestimuleerd.