Bewegen & Ontspannen

Plezier in spel, sport en ontspanning staat voorop bij de activiteiten van Bewegen & Ontspannen. Naast motorische aspecten is ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk.

Speel de Bal!

Groep 1 t/m 8

Tijdens deze lessenserie leren de leerlingen verschillende spelletjes en sporten met de bal. Grote ballen, kleine balletjes, heel veel ballen of juist één bal. Alleen, samen of met een groepje spelen. Er zijn ontzettend veel spelletjes en sporten om te spelen met een bal! En dat is precies wat we doen bij Speel de Bal. De leerlingen zijn lekker sportief bezig en leren de leukste balspelletjes en balsporten. Behendigheid wordt geoefend, samenwerken is belangrijk. De leerlingen leren omgaan met winst en verlies en de grove motoriek wordt verbeterd. Behendigheid met een bal wordt vergroot. Plezier in bewegen wordt vergroot.

Grootmoeders spelletjes

Groep 1 t/m 4

In deze lessenserie leren de leerlingen verschillende oud-Hollandse spelletjes kennen. Spelletjes die aan bod komen zijn o.a. spijkerpoepen, knikkeren, kegelen, blikgooien en ringwerpen. Door het doen van deze spelletjes wordt de algemene kennis en de grove motoriek van de leerlingen vergroot. Ze leren samenwerken en omgaan met teleurstelling bij verlies.

Naar Buiten!

Groep 1 t/m 8

Tijdens deze lessenserie zijn de leerlingen actief buiten bezig. We spelen met ballen en vlaggen, doen een race en we maken een kunstwerk van stoepkrijt. Ze leren nieuwe spellen die ze na de les eenvoudig zelf kunnen spelen. Ze leren samenwerken en omgaan met teleurstelling bij verlies. Grove motoriek wordt verbeterd.

Kinderyoga

Groep 1 t/m 8

Tutti Talent Kinderyoga

Inhoud van de activiteit:
Zo lenig als een kat? Stevig staan als een olifant? In deze yogalessen gaan de leerlingen aan de slag door dieren na te bootsen en zo staan of liggen zij in de meest lenige houdingen. De leerlingen leren op speelse wijze verschillende yogaposes, die zij ook thuis kunnen doen. De leerlingen werken aan hun grove motoriek. Via speciale yogakaarten praten ze ook met elkaar over verschillende thema’s. Zo komen ze meer te weten over de filosofie achter yoga.

Kleuterdans

Groep 1 en 2

Tutti Talent Kleuterdans

Inhoud van de activiteit:
Dansen op muziek is het leukste wat er is! Tijdens de danslessen worden de leerlingen gestimuleerd te bewegen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van speciale dansdoekjes die ze sierlijk leren bewegen om hun lichaam heen. Ook hebben we dansstenen die de bewegingen en fantasie van de kinderen stimuleren. Plezier in bewegen op muziek staat voorop. Van klassieke muziek tot ‘stoere’ kindermuziek, alles komt aan bod. Zo verbeteren de leerlingen hun grove en fijne motoriek. 

Kleutergym

Groep 1 en 2

Tutti Talent Kleutergym

Inhoud van de activiteit:
Lekker bewegen met andere kinderen! Nieuwe spellen komen aan bod, denk aan een estafette met puzzelelementen. Er is altijd een uitdagend parcours aanwezig en de les wordt afgesloten met een eindspel, bijvoorbeeld verschillende vormen van tikkertje. Tijdens de kleutergym wordt zowel de grove als fijne motoriek op de proef gesteld. De leerlingen leren samenwerken en opdrachten individueel op te lossen. Soms wordt er in circuitvorm gewerkt.